Over

Wie is Ruben en wat is de audiowerkplaats.

Mijn naam is Ruben, ik ben woonachtig in de Gelderse Achterhoek en heb een passie voor techniek. Als klein jochie was ik al geïnteresseerd in elektrotechniek en elektronica. Als je mij toen vroeg wat ik wilde worden was het steevast “elektricien”. Met de komst van een homecomputer eind jaren 80 schoof die interesse iets op en na het voortgezet onderwijs heb ik een IT opleiding gedaan en ben ik in die sector aan het werk gegaan. Uiteindelijk was ik voor m’n werk vooral veel bezig met projecten op het gebied van datacommunicatie, zorg domotica etc, maar als ik bij een storing m’n gereedschapskoffer uit de auto kon pakken gaf dat altijd een goed gevoel. Het is zo lekker om met je handen bezig te zijn. Naast techniek hou ik van muziek en zo kwamen twee interesse gebieden bij elkaar en ben ik audio apparatuur gaan repareren en modificeren. Dat begon met kleine stapjes zoals het vervangen van de display verlichting van een tuner maar als snel begon ik op de diverse tweedehands sites te zoeken naar defecte apparatuur om zo op een betaalbare manier een mooie set samen te stellen.

Mijn andere hobby, zendamateurisme, op een velddag augustus 2020

De Audiowerkplaats?

Ik vind het leuk om (korte) verslagen te maken van mijn werkzaamheden en deze te delen met derden. In het verleden deed ik dit via fora en social media als Facebook maar als een forum verdwijnt of een Facebook bericht op de achtergrond raakt is het niet makkelijk meer terug te vinden. Audiowerkplaats? Mijn hok zoals ik het zelf noem is eigenlijk te klein en staat veel te vol. Toen een vriend binnen kwam lopen en een stapel openstaande apparaten zag staan zei hij “joh, het lijkt hier wel een werkplaats, en zo is audiowerkplaats.nl ontstaan.

En verder?

Naast deze hobby heb ik er nog een aantal, zo mag ik graag wandelen met mijn hond, een stukje toeren op de motor, ga ik regelmatig opzoek naar overblijfselen van WOII en erop uit om te fotograferen. Daarnaast ben ik zendamateur en actief onder de call PH1X.

Contact opnemen? Vul onderstaand contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.

Iets nodig? Stuur gerust een mailtje.